Oddenskogen barnehage har blitt en EQ-barnehage

/, Nyheter/Oddenskogen barnehage har blitt en EQ-barnehage

Oddenskogen barnehage har blitt en EQ-barnehage

Oddenskogen Bærums første EQ-barnehage

Onsdag 11. april, så Bærums første EQ-barnehage dagens lys. Gratulerer så mye til Oddenskogen barnehage på Høvik i Bærum. Tilstede under avdukingen var daglig leder Gunn Malmstrøm og Herdis Palsdottir, som står bak hele konseptet.


Den store dagen ble feiret i strålende solskinn med masse glade barn og strålende fornøyde ansatte. Etter avdukingen kom klovnen, Gunnar Isaksen, på besøk og hadde show. Det var stor stemning når kakene kom frem til både små og store.


Festen fortsatte utover kvelden. Da kom både Herdis og datteren Dora. Herdis holdt et foredrag for foreldrene om hva en EQ-barnehage er og hvorfor det er så viktig. Kvelden ble avsluttet med show fra Dora Thorhallsdottir.

En EQ-barnehage er en barnehage der de ansatte er opptatt av å fremme barnas emosjonelle intelligens (EQ). Men for å kunne gjøre nettopp det så trenger de voksne å ha utviklet en viss grad av emosjonell intelligens selv, slik at barna kan kopiere slike voksne.  Det vil si voksne som tar egne følelser på alvor og derfor evner å møte alle barnas følelser med den samme respekt. En EQ-barnehage jobber dermed forebyggende. Et barn som gjenkjenner egne følelser og evner å ivareta egne følelser på en god måte vil ha det godt med seg selv og ha alle forutsetninger for å kunne lykkes i livet.

EQ Institute har bygd opp en plattform som danner grunnlaget for å skape et helhetlig tilbud til de ansatte og foreldre i de barnehager som blir godkjent som EQ-barnehager.

Kravet for å bli en godkjent EQ-barnehage er følgende:

  • 60% av de ansatte deltatt eller deltar på en 1-årig deltidsutdanning i EQ-kompetanse.
  • Lederen for barnehagen har fullført eller deltar på en 3-årig deltidsutdanning i EQ-terapi.
  • Kvalitetssikring gjennom kurs og regelmessige samlinger for barnehageledere.
  • Forelesninger og kurstilbud til foreldre.

Har du spørsmål eller ønsker du å ta en uformell prat, ring oss gjerne på
975 24 066

Hva er en EQ-barnehage

Kommentarer

kommenter

By |2018-04-12T10:04:44+02:00 11. april 2018|EQ-barnehage, Nyheter|

Leave A Comment