1. klasse-mamma

//1. klasse-mamma

1. klasse-mamma

Av: Daghild Tonning (snart EQ-terapeut)

Jeg kjenner jeg er spent på første skoledag. Det er mye nytt både for meg og begge jentene mine, den ene som skal starte på skolen og den andre som nå blir «alene» i barnehagen. Det blir noe nytt for oss alle. Jeg kjenner på følelser som frykt, glede og sorg. I frykten ligger alt det ukjente – alt nytt kan være litt skummelt. Vi vet ikke hva vi kommer til og vi vet ikke hvordan vi kommer til å møte det.

Jeg kjenner også en glede over at nå er vi endelig der, vi har fått en skolejente. Jeg er innmari stolt av henne. Sorgen kommer når jeg skal forlate henne i noe utrygt. Den følelsen opplever jeg at ikke alltid blir akseptert i denne fasen. Det går jo så fint når vi er ute av syne. Det har jeg hørt mange ganger. Jeg har valgt å ikke forlate mine barn gråtende (med noen få uttak). Jeg har fått spørsmål om «Skal vi bare ta henne»? Nei! Det strider mot hjertet mitt. Jeg kommer ikke til å bare gå, jeg vil gjøre alt jeg kan for at de føler de kan bestemme over situasjonen. Og det har jeg erfart hjelper.

Så dette er mitt budskap til alle dere 1. klasse-foreldre. Stol på hjertet ditt. Gi barnet tid til selv å si ha det. Å ha barn tar tid – også om morgenen, så planlegg med 15 minutter ekstra. Når jeg anerkjenner følelsene til barna mine så går alt lettere. – Jeg skjønner at dette er skummelt. Nå trenger jeg å gå på jobb, hva vil du gjøre når jeg går? La det være opp til barnet, da vil det være enklere for dem. Og så er det selvfølgelig ingen fasit og barn er ulike. Følg altså hjertet ditt og instinktene dine. Du kjenner barnet ditt aller best og vet hva det trenger. Ikke la deg påvirke av hva andre tror og mener er det riktige. Det er ikke sikkert det funker for dere.

Lykke til med skolestart!

Hilsen spent mamma

Kommentarer

kommenter

By |2018-09-24T15:09:00+02:00 20. august 2018|Blogg|

Leave A Comment