Av: Håkon Sletnes

Jeg vil så gjerne skrive noen ord her på bloggen til EQ Institute som en liten takk for all den gode hjelpen jeg har fått!

Som mange andre opplevde jeg barne- og ungdomsår med mange utfordringer. Disse utfordringene skulle føre til at jeg tidlig i 20-årene utviklet angst og depresjon, noe som skulle preget livet mitt i mange år.

Depresjonen og angsten var ikke like plagsom hele tiden.  I perioder gikk det greit, i andre perioder var det skikkelig tøft. Jeg ble som så mange andre satt på medisiner da jeg gikk til legen med problemene mine. Medisinene ble fast følge og de ga meg etter hvert mange nye utfordringer og plager.

I et håp om å finne noen som kunne hjelpe meg til å forløse det vonde, det jeg følte inni meg, søkte jeg til mange ulike behandlere. De var i hovedsak psykologer og etter hvert også psykiatere.

Behandlerne var like forskjellige som folk flest, men jeg merket ett fellestrekk som kjennetegnet dem alle. Hver gang jeg satt i klient-stolen følte jeg på en avstand. Jeg kunne kjenne på kroppen at behandlerne ikke ønsket å slippe meg for tett innpå.  Det var akkurat som om de ikke ønsket å involvere seg personlig i mine problemer. Jeg ble aldri kjent med noen av disse behandlerne. Forholdet jeg fikk til dem var vel det man kan kalle «profesjonelt».

Psykologene og psykiaterne hadde ulike innfallsvinkler og teknikker som skulle hjelpe meg å bli kvitt angsten og depresjonen. Ingenting jeg lærte hos dem hadde vedvarende effekt.

Både kona mi og jeg ble kjent med EQ Institute gjennom et kurs vi hadde med jobben. Vi synes kurset var veldig bra og jeg ble nysgjerrig på å prøve EQ-terapi.

Jeg ringte til EQ Institue og ble anbefalt en EQ-terapeut i Oslo. Jeg fikk bestilt meg en time og møtte opp hos terapeuten.

Mitt første møte med EQ-terapeuten var noe helt nytt for meg. Hun smilte bredt da hun åpnet døra, hun tok meg i hånden og ga meg en klem! Jeg kjente med en gang at dette var en dame med åpent hjerte.

Timene hos terapeuten ble et friskt pust i tilværelsen min. Hver gang jeg var hos henne opplevde jeg å bli møtt av et medmenneske som virkelig viste at hun brydde seg. Hun var full av kjærlighet og hun var ikke redd for å dele av denne.

I terapien jobbet vi mye med «mitt indre barn». Gjennom en egen terapiform gikk vi sammen tilbake i tid og vi fant mange ulike situasjoner fra mine barne- og ungdomsår som fortsatt preget livet mitt som voksen. Terapeuten hjalp meg med å finne frem til årsakene til sårene jeg hadde og hun lærte meg å gi mitt indre barn den omsorgen jeg hadde behov for.

Jeg opplevde EQ-terapi som noe helt annet enn jeg var vant til fra den etablerte psykologien. Det var helt tydelig at et hovedfokus var å møte de som hadde problemer i livene sine med kjærlighet og respekt. For første gang kjente jeg ikke på avstanden mellom behandler og meg. Det var så utrolig godt! Timene hos EQ-terapeuten har vært helt avgjørende for at jeg er kommet dit jeg er i dag.  Helt fri for både angst og depresjoner.

Tusen takk!

 

Har du en følelse av å ikke være bra nok?
Savner du større grad av glede i livet ditt?
Går du rundt med en trist følelse i kroppen?

2- og 4-dagers kurs handler om å hjelpe deg å bearbeide din historie og gi deg redskapene til å kunne møte deg selv og andre med større grad av raushet. Les mer om EQ Institutes kurstilbud her

 

Kommentarer

kommenter