Jeg elsker deg tenåringen min. Jeg ser at du strever og jeg er her. Jeg ser at forholdet vårt er i endring. Jeg er også i endring, men ikke totalombygging. Jeg er mor slik jeg var. Jeg går ingen steder. Jeg kan ikke ta fra deg det faktum at du nå er på vei til å bli voksen. Jeg elsker deg når voksesmertene river i deg. Jeg vil være her når du trenger støtte og trøst.

Jeg elsker deg så høyt at jeg setter grenser for hvordan jeg vil ha det i livet mitt og i hjemmet framover. Jeg lager mitt liv mer og mer uten deg, og du lager ditt liv mer og mer uten meg. Vi kan likevel velge hverandre, velge å elske hverandre på voksent vis – litt etter litt. Jeg vil gi deg den tiden du trenger, kjære tenåringen min.

Du har ikke lenger barnekår nå som du blir voksen. Jeg skjønner at det kan være vanskelig å forholde seg til. Jeg elsker deg så høyt at jeg vil sette deg fri – fri til å finne din vei. Det smerter morshjertet også. Jeg trenger å gi slipp på det som var, det lille barnet. Jeg vil elske en ung kvinne framover. Dette er nytt for meg også, og jeg vil finne min vei. Du kan alltid komme og få varme, trøst og klem.

Jeg har hørt at når ørneunger blir store og ørnemor tenker at det er på tide at de forlater redet fjerner hun først dunet, så fjærene og deretter kvist etter kvist til det blir så ugunstig å bo der at ungene selv velger å forlate redet for å skape sitt eget liv.

Å bli voksen og ansvarlig for eget liv opplever jeg som en enormt omfattende oppgave og prosess. Jeg vet at millioner av mennesker har gjennomgått dette før oss, med mer eller mindre hell. Jeg vil ha tillit til prosessen og til at min dype kjærlighet til deg holder. Jeg elsker deg min datter, så hjertet nesten sprenges, og jeg bare vil ha deg nær og hjemme. Jeg vet at det ikke gagner noen av oss. Dette vil ta tid, og tid vil jeg gi både deg og meg.

 

Hilsen mammahjertet,

 

Torunn Halleraker

 

 

Ønsker du å fremme din EQ-kompetanse?

Vår 1-årige deltidsutdanning gir deg større forståelse for hva som skjer mellom mennesker, og hva som er grunnen til at vi reagerer og handler som vi gjør. Nye klasser starter i Oslo, Bergen, Bømlo og Stavanger i august – og det er fortsatt noen ledige plasser. I Oslo tilbyr vi nå også utdanningen på lørdager! Les mer om 1-årig deltidsutdanning i EQ-kompetanse her.

Kommentarer

kommenter