Helgekurs: EQ-mann 24.-25.06.23

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Helgekurs: EQ-mann 24.-25.06.23

juni 24, 2023 @ 09:30 juni 25, 2023 @ 16:00

Dette kurset er nå fulltegnet – vi har satt opp nytt kurs 23. – 24. september.

Helgekurset EQ-mann er et introduksjonskurs om emosjonell intelligens (EQ). Vi henvender oss til deg som ønsker å lære mer om relasjonskompetanse, kommunikasjon og håndtering av konflikter. Du vil få en større forståelse for hva som skjer i samspillet mellom mennesker, og hva som ligger bak reaksjoner og handlinger hos deg selv og de du har rundt deg.  

EQ-mann er et tilbud for menn som vil lære mer om emosjonell intelligens, og som føler seg tryggere med å dele i en gruppe bestående av bare menn. Vi har valgt å gjøre dette som en gruppesamling fordi vi gjennom vår utdanning har sett fordelene av å lære om vår historie gjennom det andre har opplevd. 

Hva inneholder kurset?

Kurset har tre hoveddeler:

Innmelding

  • Vi vil øve på å sette ord på hvordan det er å være deg akkurat nå. Vi skal se på vår historie. Poenget med dette er ikke å fortelle hele barndomshistorien din, men om det er noe som plager deg i livet ditt i dag, så kan det være fint å se på hva som kan være årsaken. I en verden som forventer at det å snakke om følelser skal bli en lang og stor samtale, vil vi heller være mer konkrete. Vi vil sette fokus på hvilken følelse du kjenner på, hva den gjør med deg, og at det kan sies med både mange og få ord.


EQ-terapi

  • Emosjonell intelligens handler om å gjenkjenne, sette ord på og få uttrykke følelsesspråket kroppen har behov. Om du kjenner på noe vondt, er sjansen stor for at du har kjent på denne følelsen tidligere. At den oppsto en gang du ikke ble sett og hørt. Ved å tillate deg å kjenne på følelsen og lære deg et språk for å uttrykke den, kan vi forandre hvordan kroppen vår opplever situasjoner og ord i dag. Vi som EQ-terapeuter vet ikke hva som er best for deg. Vår jobb er å lose deg fram til å finne de rette svarene for ditt liv.


Faglig tema

  • Kurslederne deler av sine erfaringer og setter egne opplevelser i en faglig sammenheng. Du vil for eksempel lære om hjernen og nervesystemet og hvorfor de noen ganger overkjører det vi egentlig vil – og hvordan du kan gjenvinne kontrollen. Deltakerne er med på å forme tematikken og innholdet.


Hvorfor trenger vi dette?

‍I en perfekt verden hadde vi ikke trengt et slikt kurs bare for menn. For oss var det viktig at vi hadde både kvinner og menn i vår utdanning. Vi ønsker å gjøre døren bredere og veien inn i terapirommet lettere for alle, og denne gangen er fokuset på menn.

Kurset går over to dager, og det er begrenset antall plasser.  

Dato: 24. – 25. juni 2023
Tidspunkt: 09.30 – 16.00 begge dager

Sted:
EQ Institute
Drammensveien 155
0277 Oslo

Pris: kr. 3 900,- 

Har du spørsmål om kurset? Vi hører gjerne fra deg:
Tlf: +47 413 10 600
E-post: post@eqi.no

Hjertelig velkommen til helgekurset EQ-mann!

Tore Petterson

EQ-terapeut og kursholder

Jeg opplevde at manne-boksen ble veldig trang.

Det forventes at jeg, som homofil mann, skal trives best med kvinnelige forbilder, men jeg trengte også menn som tør å dele hvordan de opplever motgang og vonde følelser. 

Jeg har vokst opp med at det finnes èn måte å være mann på, og den måten jeg var på, var feil. Gjennom tre år på EQ Institute lærte jeg at jeg kan være mann selv om jeg er følsom, jeg kan være mann selv om jeg redd.

Jeg opplevde å bli sett som det jeg er, et menneske med alle følelser. Ikke bare sinne og glede, men også frykt, sorg og lyst. Jeg opplevde å bli tatt på alvor og at det finnes en plass til alle menn uansett bakgrunn. At jeg kan lage min egen versjon som passer for meg – uavhengig av andres behov og uavhengig av hva samfunnet har lært meg at jeg skal være.

Gregor Falkner

EQ-terapeut og kursholder

Jeg klarte ikke å være en god nok pappa for guttene mine.

Det føltes som et nederlag hver gang det eksplosive sinnet mitt skremte barna mine. Jeg så i øynene deres at de var redde for meg. Og jeg hadde ingen kontroll over det.

Så lærte jeg om emosjonell intelligens. Jeg forsto at det var nervesystemet mitt som tok over – og koblet ut den rasjonelle delen av hjernen min. Løsningen for meg var å få kunnskap og veiledning i et trygt rom på EQ Institute. 

Først så jeg at alle de andre i rommet hadde de samme følelsene. Det gjorde at det ble mindre farlig å kjenne på mine egne.

Så lærte jeg å sortere hvilke følelser jeg gikk med, og hvordan jeg kunne håndtere dem på en annen måte. Jeg kunne legge gamle følelser bak meg, slik at de ikke lenger ødelegger for det følelsene mine er ment til å være: en veiviser og en måte å skape nære og autentiske relasjoner på. Både til meg selv og barna mine.

EQ Institute Oslo

Drammensveien 155 0277 Oslo Norge + Google-kart
+47 413 10 600